AerSMASH

Coöperatie Westvoorn levert aan honderden maritieme ondernemers in Nederland én over de grens alle denkbare benodigdheden. Innovatie speelt hierbij een grote rol.

Zo loopt Coöperatie Westvoorn voorop als het gaat om de ontwikkeling van de modernste visserijtechnieken. Een voorbeeld van een innovatieve visserijtechniek is de bewezen luchtreinigingstechniek van de firma AerSMASH. Met deze techniek kan de hygiëne in productie- en opslagruimten sterk worden verbeterd.

Zo verwijdert AerSMASH schimmels, bacteriën, fijnstof en virussen. Daarmee blijft de vis langer zijn kwaliteit behouden, worden besmettingen zoals Listeria voorkomen en worden ook intense geuren in deze ruimten verwijderd. De onderhoudsarme, handzame roestvrijstalen AerSMASH units vindt u momenteel al op diverse kotters en visverwerkingsbedrijven.

Vis

Voor de visindustrie heeft AerSMASH een groot aantal verschillende toepassingen ontwikkeld en geinstalleerd. De units bevatten een combinatie van besturings, filter en geprogrammeerde plasmatechnologie. Op basis van re-circulatie van de lucht wordt gezorgd voor een optimale omgeving voor zowel de vangst als voor de mensen werkzaam in de visindustrie.

What’s in it for you

  • Behoud versheid van de vangst
  • Reduceren van KVE met 90%
  • Sulfiet hoeveelheid reduceren met 50%
  • Koelen in plaats van shock vriezen
  • Geur reductie

Product
Afhankelijk van de locatie qua grootte, ventilatie, koeling en soort product wordt door AerSMASH een optimale toepassing geleverd. Onderstaand een aantal toepassing zoals deze in de visindustrie worden ingezet.

Rederij Jaczon & Aersmash

‘Begin 2020 kwam AerSMASH op m’n pad en sprak ik uitgebreid met een van hun accountmanagers over de mogelijkheden van luchtreiniging op mijn kotter. Ik deed navraag bij een aantal collega’s die al langer een luchtreinigingsunit van AerSMASH hadden draaien en die waren erg enthousiast. We besloten vervolgens 6 luchtreinigingsunits aan te schaffen. De unit was eenvoudig te installeren, plug & play! Na enkele maanden hoorde ik van onze bemanning dat de geur in het ruim aanzienlijk was verminderd. Daarnaast komt het de kwaliteit van verse vis ten goede en heeft het een positief effect op derving. En voor de bemanning in het ruim is de lucht nu een stuk aangenamer. Ik zou de luchtreinigingsunits van AerSMASH zeker aanbevelen!’

Eric van Linden, Vlootmanager Jaczon

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief